Evenementen van leden

Nieuwe evenementen

De kunst van Jan. Collectie des Bourvrie 

De kunst van Jan. Collectie des Bourvrie
When:
Tue 05 Jun '12 - Sat 25 Aug '12 
Where:
Singer Laren - Laren
Category:
Exhibition

Description

Wat hebben Karel Appel, Joseph Beuys, Herman Brood, Jim Dine, Marlène Dumas, Gilbert & George, Studio Job, Jeff Koons, Erwin Olaf, Pablo Picasso, Wim T. Schippers,  Andy Warhol en Zhang Xiaogang  gemeen?

Zij behoren allen tot de verrassende kunstverzameling van Jan des Bouvrie. Deze onbekende collectie is nooit eerder voor het publiek te zien geweest. Nu wel. Gedurende de zomermaanden van 2012 is een selectie topwerken van Des Bouvries  kunstverzameling te zien in Singer Laren. Direkte aanleiding is de 70ste verjaardag van Nederlands meest toonaangevende interieur ontwerper van de afgelopen veertig jaar. Des Bouvries ontwerpen –vanaf de befaamde kubusbank uit 1969- vormen de rode draad van de tentoonstelling.  Samen met de kunstwerken die Jan door de jaren heen verzamelde, schetsen zij een intrigerend en vaak herkenbaar tijdsbeeld.   Bij de tentoonstelling verschijnt een omvangrijk boek over leven, werk en kunstverzameling van Des Bouvrie.

Venue

Singer LarenMap
Venue:
Singer Laren   -   Website
Street:
Oude Drift 1
ZIP:
1251 BS
City:
Laren
State:
Noord-Holland
Country:
Country: nl

Description

Singer Laren (voluit: Stichting Singer Memorial Foundation), is een ondernemende, particuliere, culturele stichting, opgericht in 1954 door Anna Singer-Brugh, de weduwe van de Amerikaanse schilder William Henry Singer Jr. De stichting beheert de nalatenschap van het echtpaar Singer, bestaande uit een collectie van ruim 3.000 kunstwerken, een museum, een theater en hun voormalige woonhuis met tuin, Villa De Wilde Zwanen.

De stichting is gevestigd te Laren, Noord-Holland. Singer Laren is voor haar bedrijfsvoering voor ca. 90% aangewezen op eigen inkomsten en ontvangt een bijdrage van de gemeente Laren. Museum, Theater en de verhuur van de accommodatie zijn de centrale activiteiten van Singer Laren. Het museum concentreert zich in haar verzamel- en presentatiebeleid op beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Rond en in het theater organiseert Singer Laren een cultureel programma, dat voor de ruime regio een breed en gevarieerd scala aan podiumkunsten verzorgt. De binnen- en buitenaccommodaties worden verhuurd aan derden, zowel bedrijven als particulieren. Singer Laren heeft een grote schare enthousiaste begunstigers.

Alle activiteiten in Singer Laren tezamen trekken jaarlijks ca. 150.000 bezoekers.

Comments

Artists

M. Noel
kees juffermans
Shefqet Avdush Emini
Ton Hasenaar
Veerle Ritstier
Nicolette Benard
Michiel Wirtz
Wilma Vermeij
Lida Chaulet
Marco de Groot
Daniëlle Terpstra
Paul de Lange
Yvonne Kok
Wicher Naberman
Mirjam de Nijs
Marina van der Kooi
A van der Weele
Mieke van Zundert
Lizzy Geurts van Kessel
Nico Kok